Başbakan: Amacımız Kürdistan Hükümeti ve halkın görüşlerini aktarmak

Başbakan: Amacımız Kürdistan Hükümeti ve halkın görüşlerini aktarmak

.

A+A-

 Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na katılmalarının amacının Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve halkının görüşlerini aktarmak olduğunu dile getiren Başbakan Mesrur Barzani, Davos’taki zirveye katılmalarının bir diğer amacının, maruz kaldıkları engelleri dünyaya aktarmak olduğunu ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Davos’ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Davos’taki zirveye katılmalarının bir diğer amacının, maruz kaldıkları engelleri dünyaya aktarmak olduğunu belirtti.

Başbakan açıklamalarında Davos'taki görüşmelerde, dünyanın karşı karşıya kaldığı krizlerle ilgili kendi görüşlerini aktarmak ve görüşleri dinlemek istediklerini bildirerek, “Kürdistan Bölgesi olarak dünyayı etkileyen gıda ve enerji güvenliği krizini belirli bir ölçüye kadar azaltabiliriz. Hiç olmasa kendi bölgemizde bu boşluğu doldurabiliriz” sözlerine yer verdi.

"İş ve yatırım için Kürdistan Bölgesi’ne gelmek istiyorlar"

Başbakan konuşmalarında, bu yılki Davos Zirvesinde, gıda ve enerji güvenliğinin yanı sıra Avrupa ve başka bölgeleri etkileyen Ukrayna savaşının ele alındığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Bizim konuşmamız, nasıl birbirimize yardımcı olabileceğimiz ve onların bize nasıl yardımcı olacağıyla ilgili oldu Zirveye katılan şirketlerin çoğuyla da görüştük. Onlar da iş ve yatırım için Kürdistan Bölgesi’ne gelmek istiyorlar."

Şirketleri yatırım için Kürdistan'a davet etti!

Ayrıca Başbakan, yatırımcıların, terörle mücadele ve diğer krizlerle uğraşmasına rağmen ayakları üzerinde duran ve gelişen Kürdistan tecrübesinden istifade etmek istediklerini vurgulayarak, şirketleri yatırım için Kürdistan Bölgesi’ne davet ettiklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.