Bakanlar Kurulu’nun gündemi Rojava ve Irak

Bakanlar Kurulu’nun gündemi Rojava ve Irak

Bakanlar Kurulu bugün Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında yapacağı toplantıda Rojava ve Irak’taki gelişmeleri görüşecek.

A+A-

Haber Merkezi- K24’ün edindiği bilgiye göre Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında gerçekleşecek Bakanlar Kurulu toplantısında Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne gelen göçzedelerin durumu ve Irak’ta devam eden gösteriler ele alınacak.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Rojava’da başlattığı operasyonun ardından Kürdistan Bölgesi’ne doğru bir göç dalgası başlamıştı. Sadece Berdereş kampına göç edenlerin sayısı 10 bini aştı.

Başbakan ve hükümet yetkilileri, Rojava’dan bölgeye gelen göçzedeler için uluslararası kurum ve kuruluşlara yardım çağrısında bulunuyor.

Toplantının bir diğer ana gündem maddesi ise Irak’ın başkenti Bağdat başta olmak üzere birçok kentte 1 Ekim’de başlayan ve halen süren gösteriler olacak.

Başbakan Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmelerde, vatandaşların taleplerini barışçıl bir tarzda dile getirmeleri gerektiğini belirterek, ülkenin huzurunun hem Kürdistan Bölgesi hem de Irak’ın çıkarına olduğunu dile getirmişti.

Başbakan ayrıca, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin reformlar konusunda göstermiş olduğu çaba ve adımları desteklediklerini dile getirdi.

Ölü sayısının yüzleri aştığı, yaralı sayısının ise 10 bini geçtiği gösteriler sürerken, Abdulmehdi görevi bırakmaya hazır olduğunu duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.