Bakan Çavuşoğlu: Türkiye hava sahası Ermenistan uçaklarına kapatıldı

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye hava sahası Ermenistan uçaklarına kapatıldı

.

A+A-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ermenistan'a hava sahasını kapattığını teyit ederek kararın Erivan'da açılan Soykırım Anıtı nedeniyle alındığını açıkladı. Çavuşoğlu Rus turistlerin bu sene muhalefetin açıklamaları nedeniyle gelmediğini iddia etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin hava sahasını Ermenistan uçaklarına kapattığını doğruladı. Çavuşoğlu, kararın Erivan'da geçen hafta açılan Ermeni Soykırımı Anıtı nedeniyle alındığını söyledi.

'BİR TEK MECLİS BAŞKANI'NA İZİN VERDİK'

NTV yayınında konuşan Çavuşoğlu, "Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye'ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız" dedi.

Moldova merkezli havayolu firması FlyOne'ın alt şirketi olan FlyOne Armenia, geçen hafta yaptığı açıklamada Türkiye hava sahasının kendilerine haber vermeden uçuşlara kapatıldığını duyurmuştu. Türkiye hava sahasını kullanarak Avrupa'ya uçuş yapan şirket, son anda öğrendikleri karar nedeniyle yolcularının mağdur olduğunu vurgulamıştı.

'SURİYE İLE DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI SEÇİMDEN ÖNCE OLABİLİR'

Çavuşoğlu'nun katıldığı yayında dikkat çeken açıklamalarından biri de, Suriye ile görüşmeler konusunda oldu. Çavuşoğlu, Suriye ile dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirileceği açıklanan ancak tarihi bir türlü netleşmeyen görüşme hakkında "Seçimden önce bakanlar düzeyinde toplantı muhtemel. Bakanlar düzeyinde toplantı 10 Mayıs'ta olabilir" dedi.

'ÇEKİLİRSEK ÇOK CİDDİ ÇATIŞMALAR OLUR'

Dışişleri Bakanı, Şam yönetiminin normalleşme için şart koştuğu çekilme konusunda ise şu açıklamayı yaptı: "Askerlerin çekilmesi buralar istikrara kavuştuktan sonra olacak. Bu boşluğu terör örgütleri dolduracak. Muhalefet de diyor ki biz buralardan çekileceğiz. Buranın bir terör koridoru olması riski var. Bizim buradan çekilmemiz demek rejimin buraya tam hakimiyet sağlayacağı anlamına gelmez. Biz çekilirsek çok ciddi çatışmalar olur. Bu belirsizlik ortamında Türkiye sınırına çok sayıda göçmen gelir. Muhalefetin sözleri de riskli rejimin Türkiye çekilsin sonra görüşelim yaklaşımı da gerçekçi bir yaklaşım değil."

RUS TURİSTLER KONUSUNDA MUHALEFETİ SUÇLADI

Öte yandan, Çavuşoğlu'nun bu sene Türkiye'ye daha az sayıda Rus turist gelmesinden muhalefeti suçlu çıkarması da dikkat çekti. Dışişleri Bakanı, "Bu sene Rus turist göremiyoruz. Bunun da sebebi muhalefetin açıklamaları" iddiasında bulundu; "Onun dışında diğer ülkelerden gelen turist sayısında artış var" diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.