Babacan: “Bu sistem, 2023 Haziran’a kadar dayanamaz”

Babacan: “Bu sistem, 2023 Haziran’a kadar dayanamaz”

.

A+A-

Erken seçim tartışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “2023 Haziran'a kadar bu sistemin dayanmasını zor görüyorum. Seçimi erken yapmak Cumhurbaşkanı tarafından tercih edilebilir” değerlendirmesinde bulundu. 

“2023 Haziran'a kadar bu sistemin dayanmasını zor görüyorum” diyen Babacan açıklamasında, “Seçimi erken yapmak Cumhurbaşkanı tarafından tercih edilebilir. Şimdi yeni bir şeyler deniyorlar, tekrar reform demeye başladılar, ekip değişikliği yaptılar. Bunun sonuçlarını bir bekleyeceklerdir diye tahmin ediyorum. Ama ne olursa olsun, sonuç olmayacak. Şu andaki yönetim farklı alanlarda U dönüşü yapabilir, pragmatist davranabilir” ifadesini kullandı. 

Katıldığı bir programda ülkedeki şartların kötüye gittiğini ileri süren Babacan şunları dile getirdi: 

“Ayrılma döneminde ister istemez bir sonraki yapıya insanlar bakıyor, o dönemlerde ufak tefek sıkıntılar oldu. 'Benim ölümü çiğnedikten sonra dokunabilirsiniz Merkez Bankası'na' dedim. Sonra bağımsızlığı gitti. Anayasa Mahkemesi karar veriyor, alt mahkeme uymuyor. HSK'dan müfettiş geleceğini bilse alt mahkeme bunu yapabilir mi? Ülkenin şartları daha da kötüleşecek. Daha kötü günleri göreceğiz maalesef.” 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.