“Ateşkes anlaşmasından itibaren 182 savaşçımız şehit oldu”

“Ateşkes anlaşmasından itibaren 182 savaşçımız şehit oldu”

Abdi, Türkiye’nin ve desteklediği SMO’nun Rojava’ya yönelik saldırılarının ateşkese rağmen sürdüğünü ve ateşkes anlaşmasından itibaren 182 savaşçı ve onlarca sivilin hayatını kaybettiğini, 30 bin sivilin de göç etmek zorunda kaldığını duyurdu.

A+A-

Haber Merkezi- Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Twitter hesabında ABD Başkanı Donald Trump ile Başkan Yardımıcısı Mike Pence’yi etiketleyerek yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ve desteklediği eski adı ÖSO olan Suriye Milli Ordusu’nun ateşkes anlaşmasına rağmen Rojava’ya saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

Abdi, twittinde şu ifadeleri kullandı:

“Türkler ve cihad gruplarının Suriye'ye saldırıları sürüyor. Saat başı daha fazla toprak almaya devam ediyorlar. ABD yetkilileri ile yapılan ateşkes anlaşmasının ardından 182 yoldaşımız ve onlarca sivil şehit edildi, 30 bin sivil yerinden edildi, 1100 km² işgal edildi.”

Bir başka paylaşımında ise Mazlum Abdi, şunları kaydetti:

“Tarafımızdan, halkımızı öldürme ve yerinden etmekten korumak için yapılan tüm ateşkes anlaşması taahhütlerine uyduk. Başarılı bir terörle mücadele programı ve IŞİD'in yenilgisini sağlamak için ortak operasyonlarımız devam etti ve şu anda petrol sahalarını Amerikan kuvvetleri ile koruyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.