AP üyesi Schieder: Kürtler dünya medeniyeti için savaştı

AP üyesi Schieder: Kürtler dünya medeniyeti için savaştı

Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Andreas Schieder, Kürtlerin dünya medeniyeti korumak için IŞİD ile savaştığını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Belçika'nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamento binasında Brüksel Kürt Enstitüsü tarafından düzenlenen bir panel Suriye ve Rojava’daki duruma değerlendirildi.

Rûdaw’a konuşan AP üyesi Andreas Schieder, “Suriye halkı ile Rojava’daki Kürtler Türkiye’nin kontrolündeler. Türkiye ayrıca hiçbir suçları olmadan siyasetçileri gözaltına alıyor. Yaptıkları tek şey Kürtlerin çıkarına çalışmak. Biz bu olan bitenleri onaylamadığımız gibi, bütün devletlerin Kürtlere destek olmaları gerekiyor. Çünkü Kürtler IŞİD savaşında dünya medeniyetine destek oldular” dedi.

Son bir yılda Avrupa Birliğinde Kürtlerle ilgili 3 konferans düzenlendi. Düzenlenen panellerde Kürtlerin durumu ön plana çıkarıldı.

AB’nin Kürtlere karşı tutum almakta başarısız olduğunu ifade eden AP üyesi Nikolaj Villumsen, “Suriye halkı ve içlerinde de Kürtlerin küresel güçler tarafından örselenmelerini kaygıyla takip ediyoruz. Onların akıbeti ve kaderleri hakkında karar vermeye çalışıyorlar halbuki kendi kararlarını kendileri vermelerine müsaade edilmelidir. Bence AB’nin tutum sergilemekte başarısız olmuştur” dedi.

Avrupa Birliği nezdinde Kürtlerin durumuna ilişkin düzenlenen 3 konferansta da Kürtlerin katılımı sayısının az olduğu gözlemlendi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.