Anbar’da ABD askeri üssüne İHA ile saldırı

Anbar’da ABD askeri üssüne İHA ile saldırı

.

A+A-

 Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD’ye ait Ayn El-Esad hava üssüne insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. Uluslararası Koalisyon insansız hava aracının üssün hava savunma sistemi tarafından hedefine ulaşamadan vurulduğunu duyurdu.

IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon, bu gece saat 01:46 sularında ABD savunma sisteminin bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu.

Uluslararası Koalisyon, saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını ve soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Ayn El-Esad hava üssü Bağdat'ın 180 kilometre batısında bulunuyor.

ABD’nin Irak’taki en büyük üssü olan Ayn el-Esad’a yönelik daha önce de birçok kez saldırı düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde F16 uçaklarının tamirini yapan Amerikan şirketi Lockheed Martin, tüm çalışanlarını Selahaddin’deki Beled üssünden çekmiş, bunu da çalışanlarının can güvenliği için yaptığını bidirmişti.

Irak'taki ABD üslerine yönelik saldırılar, Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani ve Hizbullah'ın başkan yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in 2020'nin başlarında öldürülmesinden bu yana arttı.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, Bağdat hava üssü, Bağdat havaalanındaki ABD askeri üssü, Ayn El Esad hava üssü ve Erbil havaalanındaki ABD askeri üssü, bugüne kadarki füze ve drone saldırılarının en dikkat çekici hedefleri arasında yer alıyor.

Saldırıları gerçekleştirmekle suçlanan Şii gruplar ise; İran'a yakınlıkları ile bilinen Hizbullah, Rebullah, Eshabul Kehf ve Ewliya Dem.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.