Almanya ve Türkiye’den Doğu Akdeniz mesajı

Almanya ve Türkiye’den Doğu Akdeniz mesajı

.

A+A-

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas bugün Ankara'da temaslarda bulundu.

Temasların ardından Heiko Maas ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

Söz konusu toplantıda Almanya ile ilişkilerden söz eden Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte Almanya'yla ikili diyalog mekanizmalarımızı canlandırma konusunda mutabık kaldık" dedi. Çavuşoğlu, Avrupa Birliği - Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak "Karşılıklı olumlu adımlar sonucu pozitif atmosferdeyiz. Vize serbestisi gibi olumlu adımlar görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas da "Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin derinleşmesini arzu ediyorum" diye konuştu. Akdeniz'de Yunanistan ile olan gerilim hakkında konuşan Heiko Maas, "Karmaşık konular ama çözümsüz değil" ifadelerini kullanırken Çavuşoğlu, "Tüm konuları görüşmeye hazırız" dedi.

Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sürdürdüğü doğalgaz arama faaliyetlerinden rahatsız. Avrupa Birliği (AB) üyesi iki ülke, Türkiye‘nin bölgedeki sondaj faaliyetlerinin “yasa dışı” olduğunu savunuyor. Suçlamaları reddeden Türkiye ise sondaj faaliyetleri yürütülen karasularının Türkiye'ye ait olduğunu belirtiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.