AKP’den Demirtaş açıklaması: Hukuk sistemimiz bir yaklaşım üretecektir

AKP’den Demirtaş açıklaması: Hukuk sistemimiz bir yaklaşım üretecektir

.

A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili "Derhal tahliye edilmesi" yönünde karar verdi. Karara ilişkin AK Parti’den ilk değerlendirme Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, “Hukuk sistemimiz değerlendirecek bir yaklaşım üretecektir” dedi.

Büyük Daire, 18 Eylül 2019'da tarafların temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen duruşmanın ardından dosya incelemesini de tamamlayarak nihai kararını açıkladı. Mahkeme, Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması için Türk hükümetinin gerekli tüm tedbirleri almasını" istedi. Büyük Daire'nin son kararıyla, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını içeren karar da kesinleşmiş oldu. AİHM ayrıca Türkiye’nin 3 bin 500 avro maddi, 25 bin avro manevi tazminat ve 31 bin 900 avro masraf ödemesi yapmasına karar verdi.

AK Parti’deki MYK toplantısından sonra basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Demirtaş’ın adını anmadan AİHM kararına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“AİHM meselesinde ben buraya gelirken gerçekleşen sıcak karar. Yaklaşık 100-150 sayfalık gerekçeli kararı var. Tabii ki hukuk sistemimiz değerlendirecek bir yaklaşım üretecektir. Şu anda yeni bir gelişme.”

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.