Ahmet Şık’ın tepki çeken videosu: Kürt faşistlerle uğraşamam

Ahmet Şık’ın tepki çeken videosu: Kürt faşistlerle uğraşamam

.

A+A-

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medyaya düşen videosunda sarf ettiği, “Kürt faşistlerle uğraşamam” sözleri tepki çekti.

HDP listesinden 2018 seçimlerinde milletvekili seçildikten sonra istifa ederek, TİP’e geçen Ahmet Şık’ın bir vatandaş ile yaptığı sohbetin video kaydı sosyal medyaya düştü. HDP’nin konu edildiği videoda, vatandaşın “O kadar sert ve sekter var ki HDP’de” demesi üzerine Şık, “Hala var, bak Selahattin bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmıyor” ifadelerini kullanıyor.

‘Kürt faşistlerle uğraşamam’

Vatandaşın, Hasip Kaplan’ın 2018 yılında “HDP’nin başına bir Türk geçmesin” ifadelerini hatırlatması üzerine Şık, “Ben de bundan rahatsızım zaten. Yeterince Türk faşist var, bir de Kürt faşistlerle uğraşamam” diyor. Şık’ın bu sözleri sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Demirtaş ‘yanlış karar’ demişti

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, hem sosyal medya hesaplarından hem de verdiği röportajda, TİP’in ayrı liste ile seçime girmesini eleştirmişti. Demirtaş, “Umarım seçim gecesi büyük bir pişmanlık oluşmaz. TİP’in kendi kararıdır, biz ancak saygı duyup başarılar dileyebiliriz. Ama halen, yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. Yeşil Sol Parti seçmeninin partisi bellidir, oyu da Yeşil Sol Partiyedir tabii ki. Başka türlü nasıl olabilir ki?” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.