ABD'nin Suriye'deki üssüne saldırı: Altı SDG üyesi öldü

ABD'nin Suriye'deki üssüne saldırı: Altı SDG üyesi öldü

,

A+A-

Gazze savaşının Ortadoğu'da başlattığı saldırı sarmalı genişliyor. ABD'nin Suriye'de SDG ile ortak kullandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne İHA ile saldırı düzenlendi. SDG, altı savaşçısının öldüğünü ve uygun askeri müdahalede bulunacağını açıkladı.

 İsrail'in Gazze'deki saldırılarının Ortadoğu'da tetiklediği misillemeler hız kesmiyor. Ürdün-Suriye sınırındaki üssünde üç askeri öldürülen ABD'nin hafta sonunda Suriye ve Irak'ta düzenlediği onlarca hava saldırısının ardından bugün Suriye'nin Irak sınırındaki Deyr ez Zor vilayetinde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ABD personelinin bulunduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne insansız hava araçları ile misilleme yapıldı.

SDG, Şam yönetiminin kontrolündeki bölgeden kalkan bomba yüklü bir İHA'nun bombardımanında altı savaşçılarının öldüğünü açıkladı. El Ömer petrol sahasının bulunduğu bölgedeki bir eğitim akademisini hedef alındığı belirtildi. SDG'nin "Saldırının kaynağına uygun askeri müdahalede bulunacağımızı vurguluyoruz” açıklaması dikkat çekti.

Londra merkezli olan ve Suriyeli isyancılara yakınlığı ile bilinen Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise saldırıyı Irak İslami Direniş Hareketi'nin düzenlediğini ileri sürdü.

ABD'den henüz saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki üssüne yönelik saldırıya karşılık olarak 3 Şubat günü Suriye ve Irak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlantılı olduğu belirtilen gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu duyurmuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.