ABD’nin rolü ve mücadelesi siyasi kararlarla karıştırılmamalı

ABD’nin rolü ve mücadelesi siyasi kararlarla karıştırılmamalı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ABD’nin rolü ve mücadelesi istenmeyen siyasi kararlarla karıştırılmamalı” denildi.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ABD başkanlığındaki koalisyon güçlerinin Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının korunması ve desteklenmesinde önemli bir rolü vardı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ABD başkanlığındaki koalisyon güçlerinin Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının korunması ve desteklenmesinde önemli bir rolü vardı. Uçuşa yasak bölgenin ilan edildiği 1991 yılından Baas rejiminin yıkıldığı 2003 yılına kadar ve son yıllardaIŞİD teröristlerinin yenilgiye uğratılması sürecinde Peşmerge Güçleri ile omuz omuza Kürdistan Bölgesi’ni koruyarak kurban verdiler

Özellikle ABD ordusu olmak üzere Koalisyon güçlerinin rolü ve mücadelesi istenmeyen siyasi kararlarla karıştırılmamalı. Kürdistan Bölgesi, Koalisyon Güçleri ve ABD ordusuna karşı saygı ve şükranlarını vurgulayarak, verdikleri mücadele ve kurbanlarını değerli buluyor.”

ABD’nin Rojava’dan asker çekmesinin ardından bazı vatandaşlar başkent Erbil’e gelen ABD askeri konvoyuna tepki göstermişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.