ABD'nin İnsan Hakları Raporu'na Türkiye'den tepki!

ABD'nin İnsan Hakları Raporu'na Türkiye'den tepki!

.

A+A-

 ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2020 İnsan Hakları Raporu'na Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Türkiye'nin yaptığı açıklamada, raporun objektiflikten uzak bir şekilde kaleme alındığı ve asılsız iddialar içerdiği belirtilerek, "Ülkemizin, insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik iradesi tamdır" sözlerine yer verildi.

ABD Dışişleri tarafından 30 Mart'ta yayımlanan İnsan Hakları Raporuna ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama geldi.

ABD'nin yayımladığı raporun bu yıl da 'kaynağı belirsiz iddialar temelinde, objektiflikten uzak bir şekilde kaleme alındığı ve ülkemize yönelik asılsız iddialar ve önyargılı yorumlar içerdiği' ifade edildi.

Türkiye'den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin, insan haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik iradesi tamdır. İki yıl önce açıklanan Yargı Reformu Stratejisi’nin ardından ahiren kamuoyuyla paylaşılan İnsan Hakları Eylem Planı, bu iradenin somut göstergesidir. Türkiye, demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde, kendi vatandaşlarına ilaveten, evsahipliği yaptığı milyonlarca kişinin haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürecektir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.