AB'den Rusya'ya ambargo!

AB'den Rusya'ya ambargo!

.

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Adalet Komiseri Didier Reynders, AB üyesi ülkelerin Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından bu yana toplam 13.8 milyar euroluk Rus varlığını dondurduğunu belirtti.

AB üyesi ülkeler Rusya’ya yönelik yaptırımları devam ederken, AB Komisyonu Adalet Komiseri Didier Reynders, Çekya’nın başkenti Prag'da AB üyesi ülkelerin adalet bakanlarının gayri resmi toplantısında Rusya’ya dair yaptırımlar hakkında basın yayınlarına bilgi verdi.

Reynders, "Şu an için oligarklardan ve diğer kuruluşlardan gelen 13,8 milyar euro değerindeki fonları dondurduk, bu oldukça büyük" ifadelerine yer verdi.
Yapılan bu varlık yaptırımların çoğunu ise 27 AB üyesi ülkesinden 5’inin yaptığını belirten Reynerds, "Ancak çok büyük bir kısmı, 12 milyardan fazlası 5 üye ülkeden geliyor” sözlerini dile getirdi.

Diğer AB üyesi ülkelere Rus varlıklarına yönelik adım atması çağrısında bulunan Reynders, şu anda 98 kuruluş ve aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bulunduğu yaklaşık bin 160 kişinin yaptırım listesine olduğunu aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.