ABD’den Türkiye’ye vergi misillemesi!

ABD’den Türkiye’ye vergi misillemesi!

.

A+A-

Washington yönetimi aralarında Türkiye’nin de olduğu altı ülkeden yapılan ithalata yüzde 25 oranında vergi getirileceğini duyurdu.

ABD, dijital hizmetlerden aldıkları vergiler nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu altı ülkeden ithal edilen 2 milyar dolar tutarındaki ürüne yüzde 25 ek gümrük vergisi getirdi ancak konu hakkındaki müzakerelere zaman tanımak için ek gümrük vergilerini hemen askıya aldı.

ABD Ticaret Temsilcisi’nin (USTR) ofisinden yapılan açıklamada, İngiltere, İtalya, İspanya, Türkiye, Hindistan ve Avusturya’dan ithal edilen ürünlere gümrük vergisi getirilmesine onay verildiği açıklandı.

Açıklama göre Türkiye’den ithal 310 milyon dolar tutarda ürün, yürürlüğe girmesi haline ek gümrük vergisine tabi olacak.

‘Dijital vergiler’ Google, Facebook ve Twitter gibi şirketlerin yerelde sağladığı hizmetlerden vergi geliri elde etmek için uygulanıyor.

USTR yürüttüğü soruşturmada Britanya, İtalya, İspanya, Türkiye, Hindistan ve Avusturya’nın uyguladıkları dijital hizmetler vergisinin ABD aleyhine ayrımcılık yaptığını tespit etti.

"Vergiler müzakereler nedeniyle askıda olacak"

ABD yasaları uyarınca bir yıldır yürütülen incelemede, bu ülkelerde uygulanan dijital hizmet vergilerinde Amerikan şirketlerine ayrımcılık yapıldığı sonucuna varılmıştı.

ABD Ticaret Temsilciliği bunun üzerine bu ülkelerden ithal edilen 2 milyar dolarlık ürüne yüzde 25 oranında vergi getirilmesine karar verdi.

Ancak bu vergilerin, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ve G20 süreçleri kapsamında çok taraflı olarak yürütülen müzakerelerin tamamlanmasına zaman tanımak amacıyla 180 güne kadar askıda olacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.