ABD, İran destekli milislerin olası saldırıları konusunda uyarıda bulundu

ABD, İran destekli milislerin olası saldırıları konusunda uyarıda bulundu

.

A+A-

 

İran ile nükleer anlaşmayı canlandırmak için büyük güçler arasındaki müzakere masasına geri dönme koşulları konusunda taraflar arasında süregelen farklılıklar devam ederken, ABD, İran destekli milislerin bölgedeki kuvvetlerine ve müttefiklerine yeniden saldırı olasılığı konusunda uyarıda bulundu.

ABD Hava Kuvvetleri’nin Ortadoğu’daki yeni komutanı Korgeneral Alexus G. Grynkewich, milislerin saldırılarını yineleyebileceğini ve bunun bölgedeki gerilimi daha da arttıracağı konusunda uyarıda bulundu. Grynkewich, Ortadoğu'da ekonomik ve askeri nüfuz adına büyük güçlerle rekabet etmek için artan Rus ve Çin etkisi konusunda da uyarıda bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) bir parçası olarak Irak, Suriye ve Afganistan’daki askeri operasyonlardan sorumlu olan ve dün Katar’daki el Udeyid hava üssünde göreve başlayan Grykewich, İran'ın hızla genişleyen nükleer programı üzerindeki bölgesel gerilimlerin devam etmesi ve İran'la nükleer anlaşmayı yeniden canlandırma görüşmelerinin çıkmaza girmesiyle birlikte saldırıların göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

Grykewich, “Sürekli saldırıya uğramasak da bu durumdayız. Görüyoruz ki saldırı planlamaları da devam ediyor. Bölgedeki herkes çok endişeli” dedi.

Şarkul Avsat

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.