ABD Irak'ta kalma konusunda son kararını verdi

ABD Irak'ta kalma konusunda son kararını verdi

.

A+A-

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh: "Irak'ta IŞİD tehdidi olduğu sürece orada olacağız'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, ABD askerlerinin  Irak'ta kalma konusuna ilişkin konuştu. Singh "Görüşmeler Irak'la ilişkileri derinleştirme amaçlıdır. Irak hükümetiyle ilişkilerimizin önemini biliyor ve  bu ilişkilere de değer veriyoruz." dedi.

Sözcü yardımcısı, "Irak'a askeri yardım göndermeye devam edeceğiz. Irak güvenlik güçleriyle ilişkilerimiz değişmedi, İranlı milisler Irak ve Suriye'deki güçlerimize saldırıyor. Irak'ta Devrim Muhafızları'nın tehdidi devam ettiği sürece oradaki güçlerimizi artıracağız" dedi.

Singh ayrıca "Irak'ta IŞİD tehdidi olduğu sürece orada olacağız. Güçlerimizin Irak'taki IŞİD'in yok edilmesini sağlama misyonunu değerlendirmek üzere üst düzey bir komite oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Pentagon sözcü yardımcısı, Irak ve Suriye'de asker varlığının nedeninin IŞİD'i yok etmek olduğunu söylerken, IŞİD'in hala tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Singh son olarak, "Irak güvenlik güçleri IŞİD'e karşı savaşmak için ABD ve Koalisyon güçleriyle birlikte çalışıyor ve Irak güçlerinin kapasitesi çok iyi ve biz onları silahlandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.