Abadi Şengal'le ilgili konuştu

Abadi Şengal'le ilgili konuştu

Irak Başbakanı Haydar Abadi, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın Bağdat’ın bilgisi dışında Irak topraklarına operasyon düzenlemeyeceklerini söylediğini belirtti.

A+A-

Bağdat’ta düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Haydar Abadi, Binali Yıldırım ile Pazartesi günü gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Abadi, "Türkiye Başbakanı, Irak'ın sınır ve egemenliğine saygı duyduklarını ifade etti" dedi.

 

Irak topraklarından hiç kimsenin komşu ülkelere saldırmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Abadi, şöyle konuştu:

 

Irak ortak bir operasyon gerçekleşmesini kabul etmiyor. Türkiye Bağdat’ın izni olmadan Irak topraklarında hiçbir operasyon yapmayacak. Türkiye’nin PKK ile sorunları olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı operasyon yapmak istiyor.

 

Irak Anayasası, Irak topraklarının komşu ülkelere karşı kullanılması için hiç kimseye yetki vermiyor. Irak topraklarının hiçbir komşu ülkeye karşı kullanılmasına izin vermeyeceğimizi tekrarlıyorum.”

 

Şengal’e ilişkin olarak güvenliği sağladıklarını ve bunun için Suriye sınırına kadar takviye askeri güç gönderdiklerini ifade eden Abadi, “ülke bayrağı dışında hiçbir yabancı bayrağın asılmasına ve hiçbir yabancı güce izin vermeyeceklerini” ifade etti.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü yaptığı açıklamada, Şengal’e yönelik operasyonların başladığını söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.