134 yıllık kulüp ligden ihraç edildi

134 yıllık kulüp ligden ihraç edildi

İngiltere'nin köklü futbol kulüplerinden Bury, oynadığı ligden ihraç edildi. 134 yıllık kulüp maddi sıkıntılar yaşıyordu.

A+A-

İngiltere'nin köklü futbol kulüplerinden Bury, oynadığı ligden ihraç edildi. 134 yıllık kulüp maddi sıkıntılar yaşıyordu.

İngiltere Lig 1 ekiplerinden Bury Futbol Kulübü, 125 yıldır oynadığı İngiltere Futbol Ligi’nden ihraç edildi. 134 yıllık kulüp finansal sıkıntılarla boğuşuyordu.

Premier Lig’in 2 altındaki ligde yer alan kulübün satılması ya da finansal destek bulması için 27 Ağustos Salı günü saat 17:00’ye kadar süre verilmişti. Kulüp başkanı borçları ödemek ya da kulübü satmak zorundaydı. Satış için gelen tekliflere rağmen işlemler başarısız oldu ve İngiltere Futbol Ligi (EFL) kulübü ligden ihraç etti.

EFL Yönetim Kurulu Başkanı Debbie Jevans, “Bugün, şüphesiz ki ligin yakın tarihinin en karanlık günlerinden biri. EFL, bu sonuçtan kaçınmak için kararlı bir şekilde, yılmadan çalıştı. Bu kararı vermek zorunda olmamız gerçekten yürek burkan bir durum oldu” açıklamalarını yaptı.

1885 yılında kurulan 134 yaşındaki kulüp, 1992’den beri  ligden ihraç edilen ilk takım oldu. Bury’den 27 yıl önce Maidstone İngiltere Futbol Ligi’nden ihraç edilmişti.

4 BİN 852 MAÇ YAPTI

İngiltere’nin en eski kulüplerinden olan ve 1885’te kurulan Bury, ligde ilk maçını 1894’te oynadı. İngiltere’de 4852 maç yapan Bury’den fazla maç oynayan yalnızca 5 takım bulunuyor: Notts County, Preston, Burnley, Wolverhampton ve Derby. Ayrıca Bury, 2005’te İngiltere’nin 4 liginde ayrı ayrı olarak 1000 gole ulaşan ilk kulüp olmayı başardı.

BOLTON DA TEHLİKEDE

Ligden ihraç edilme tehlikesi yaşayan başka bir kulüp de ülkenin tanınan ekiplerinden Bolton Wanderers. Maddi sıkıntılarla uğraşan takıma satış süreci için 14 gün mühlet verildi. Bolton koşulları yerine getiremezse Bury gibi ihraç edilecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.