Zelenskiy: Dünya, Rus terörünü durdurabilir

Zelenskiy: Dünya, Rus terörünü durdurabilir

.

A+A-

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın, dünyadaki en büyük terör örgütü haline geldiğini vurgulayarak, "Dünya, Rus terörünü durdurabilir ve durdurmalıdır" dedi.

Volodimir Zelenskiy, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Kremençuk ve Kharkiv şehirlerine dair Rus saldırılarını ele alarak konuştu.

Poltava bölgesinde bulunan Kremençuk şehrindeki alışveriş merkezinin Rus rejiminin füzelerle vurduğunu dile getiren Zelenskiy, "Bu terörden başka bir şey değil. Yeryüzünde yerlerinin olmaması gereken kesinlikle kafası bozuk teröristler ancak bu tür nesneyi füzelerle vurabilir. Bu hatayla yapılan füze saldırısı değil. Bu, alışveriş merkezine yönelik iyice hesaplanan bir Rus saldırısıdır" ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun Kharkiv kentine de saldırı düzenlediğini ve bu saldırıda 5 kişinin yaşamını  yitirdğini, 5'i çocuk 30'dan fazla kişinin de yaralandığını aktaran Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna topraklarına yaklaşık 2 bin 800 çeşitli füze fırlattığını bildirdi.

Sözlerine devam eden Ukrayna Lideri, "Rusya, dünyanın en büyük terör örgütü haline geldi. Bu bir gerçek. Bunun yasal tarafının olması gerekiyor. Dünyada herkesin, Rus petrolünü satın alınıp sevk edilmesi, Rus bankalarıyla çalışılması, Rus devletine vergi ve harç ödemesi, teröristlere para verilmesi anlamına geldiğini bilmelidir. Dünya, Rus terörünü durdurabilir ve durdurmalıdır" dedi.

“Alışveriş merkezindeki ölü sayısı artıyor”

Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamada, "Enkaz çalışmaları sürüyor. 16 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Bunların arasında 25'i hastaneye kaldırıldı" bilgisi paylaşıldı.

Zelenskiy, Rus rejiminin, Poltava bölgesindeki Kremençuk kentinde 1000'den fazla sivilin bulunduğu alışveriş merkezini vurduğunu duyurmuştu. Saldırı sonucunda 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 40’tan fazla kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.