Zaharova: 'Kürtler, Suriye'deki sürece mutlaka dahil edilmeli'

Zaharova: 'Kürtler, Suriye'deki sürece mutlaka dahil edilmeli'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Afrin Harekatı ve Suriye'deki gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Afrin harekatını "yeni ve tehlikeli bir meydan okuma" olarak niteleyen Zaharova, "Suriye toplumunun birliğini yeniden sağlama girişimleri, yeni ve tehlikeli meydan okumalarla karşı karşıya. Türk ordusunun Suriyeli muhalif birliklerle askeri operasyon düzenlediği Afrin'de de bu durum yaşanıyor" diye konuştu.

Zaharova, "Bilindiği gibi, Türkiye, bunu Suriye hükümetinin kontrol etmediği kuzey bölgelerde oluşan ulusal güvenliğine yönelik tehdide yanıt olarak gerçekleştiriyor" diye ekledi.

 

RUSYA HAREKATI DESTEKLİYO MU?
 

Gazeteciler, Zaharova'ya Rusya'nın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği harekatı desteklediğinin doğru olup olmadığını sordu. Zaharova şu yanıtı verdi: "Bu söylediğinizi resmi kaynaklarda bir yerde ya da bu konuda açıklama yapan resmi kaynakları alıntılayabilir misiniz? Biz, önemli, ilkesel ve eşsiz bir etkinlik olan Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi üzerinde çalışıyoruz ve bizce tüm güçler buna odaklanmalı."

 

"KÜRT SİYASİ GÜÇLER SURİYE'DEKİ SÜRECE DAHİL EDİLMELİ"
 

Rusya'nın, Kürt sorununu Türkiye’yle konuştuğunu belirten Zaharova, "bunu, hem Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov hem de diğer Rus yetkililer yapıyor. Birkaç yıldır Kürt siyasi güçlerin Suriye’deki siyasal sürece dahil edilmesi için gereken her şey yapılıyor” dedi.

"ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Standford'daki konuşmasının ardından ABD'li askeri kaynakların yaptığı, Suriye'nin kuzeyinde Washington yönetiminde Kürt ağırlıklı bir sınır güvenlik gücü kurulmasına ilişkin açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda, ABD'nin yeni Suriye stratejisinin bu ülkenin bölünmesine yönelik olduğu görülüyor" dedi.

(Sputnik) 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.