Yunanistan Türkiye’yi AB, BM ve NATO’ya şikayet etti

Yunanistan Türkiye’yi AB, BM ve NATO’ya şikayet etti

.

A+A-

Yunanistan'ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklamalarıyla ilgili Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve NATO’ya mektup gönderdiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Yunanistan Avrupa Birliği (AB), NATO ve Birleşmiş Milletler'e (BM) birer mektup göndererek, Türkiye'nin tutumunu kınamalarını istedi. 5 Eylül tarihli mektuplar Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın imzasını taşıyor.

DW’nin Reuters'tan aktardığına göre mektupta, Erdoğan'ın geçen hafta Cumartesi günü yaptığı açıklamaların "açıkça tehdit edici", "tahrik edici" ve "kabul edilemez" olduğu belirtildi. "Türk Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuna yapılan bu açıklamalar izaha gerek duymuyor: Bunlar sebepsizdir, kabul edilemez ve Yunanistan ile Yunan halkına karşı bir hakarettir" denildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e gönderilen mektupta, "Türkiye'nin tavrı NATO'nun birlik ve bütünlüğünü istikrarsızlaştırıcı bir etkendir, ittifakın güney kanadını bir kriz durumunda zayıflatmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022 açılış töreninde yaptığı konuşmada Yunanistan'a yüklenmiş "Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, "Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var: İzmir'i unutma" demişti.

Dün de Bosna Hersek ziyaretinde konuşan Erdoğan, "Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak, vakti saati geldiğinde bir gece ansızın gelebiliriz. Adalarda ellerinde bulunan üslerde bize karşı bu tür gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, sabrın sonu selamettir diyoruz. Ve biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan'ın bildiğine inanıyorum. O vakit saat gelirse gereği yapılır. Bizim uçaklarımıza radar kilitlemesi adımlarını atmak hayra alamet değil” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.