Yunanistan Başbakanı: Türkiye sınırının tamamına duvar örülecek

Yunanistan Başbakanı: Türkiye sınırının tamamına duvar örülecek

.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkenin Türkiye sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.

Yunanistan’ın Türkiye sınırında bulunan Evros (Meriç) bölgesini ziyaret eden Miçotakis, ülkenin Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan’ın Türkiye sınırında bulunan Evros (Meriç) bölgesini ziyaret etti. Türkiye sınırındaki çelik sınır duvarının uzatılması için Avrupa Birliği'ne (AB) 'mali destek' çağrısı yapan Miçotakis, "AB'nin bu tür projeler için fon ayırması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Sınır güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı, ülkenin Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.

AB desteği olmasa da duvarı öreceğiz

Yunanistan'da 21 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan seçim öncesi kampanyalarını sürdüren Miçotakis, çelik sınırın uzatılması için tahmin edilen maliyetin 100 milyon euro olduğunu dile getirdi. Yunanistan Başbakanı, AB desteği olmasa da duvarın uzatılacağını belirtti.

Ocak ayında AB fonlarına ilişkin açıklama yapan AB Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Temsilcisi Ylva Johansson, "Duvarlara veya çitlere para harcasaydık, diğer şeylere para kalmazdı" demişti.
Muhalefetteki SYRIZA'yı, projeyi engellemek ile suçlayan Miçotakis, şöyle devam etti: “Bugün Yunanistan’da bu projeye karşı savaşan siyasi güçler olmasından dolayı üzüntümü belirtmek isterim. Mevcut duvar ve vadettiğimiz duvarlar yasadışı göçe karşı etkili bir caydırıcı güç olacaktır. Ördüğümüz duvar geçen yıl kara sınırımızdan 250 binden fazla geçişin önlenmesine yardımcı oldu."

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.