YPG'den Efrin'de cihatçılara operasyon: 11 ölü

YPG'den Efrin'de cihatçılara operasyon: 11 ölü

YPG tarafından yayımlanan ve Suriye’ye ilişkin gelişmeleri takip eden farklı kaynaklarda haberleştirilen bir açıklamaya göre, Afrin’de 26-27 Temmuz tarihlerinde YPG’lilerce düzenlenen saldırılarda TSK destekli 11 cihatçı öldürüldü.

A+A-

YPG tarafından yayımlanan ve Suriye’ye ilişkin gelişmeleri takip eden farklı kaynaklarda haberleştirilen bir açıklamaya göre, Afrin’de 26-27 Temmuz tarihlerinde YPG’lilerce düzenlenen saldırılarda TSK destekli 11 cihatçı yaşamını yitirdi.

Bir zırhlı askeri aracın da imha edildiği belirtilen açıklamada, yaşamını yitirenler arasında 6 Türk askerinin de yer aldığı öne sürüldü. Ancak bu iddia henüz teyit edilmedi.

TSK ve beraberindeki cihatçı gruplar Afrin kent merkezi dahil bölgede resmi olarak tam kontrol sahibi. Ne var ki dağlar da hala YPG hakim ve dönem dönem gerilla eylemleriyle TSK güçlerini ve beraberindeki cihatçıları hedef alıyorlar.

Suriye Kürtleri, Şam’la yürüttükleri müzakerelerde, İdlip ve Afrin’de cihatçılara karşı ortak hareket etme teklifinde bulunuyor. Şam yönetimi de, Rusya’nın ve ABD’nin onayı ile Afrin’e giren TSK’yi “işgalci güç” olarak tanımlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.