YPG mevzilerinden atılan roket(!) bilmecesi çözülüyor!

YPG mevzilerinden atılan roket(!) bilmecesi çözülüyor!

YPG mevzilerinden atıldığı iddia edilen roket bilmecesi çözülüyor. YPG, olayı yalanlarken, Tillerson'un da Çavuşoğlu'na YPG mevzilerinden Türkiye tarafına roket atılmadığını söylendi. Konuyla ilgili bir diğer açıklama CHP Hatay Milletvekili'nden geldi.

A+A-

YPG yalanladı!

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Kilis'e atılan füzeler konusunda YPG'nin suçlandığı iddiaları reddetti.

Hemo, “Birliklerimiz hiçbir şekilde ne Kilis'i ne de bir başka kenti hedeflememişlerdir" dedi. Hemo, aynı şekilde Türkiye destekli güçlerin denetimindeki Azez'de bir hastaneyi hedefledikleri iddialarının da doğru olmadığını söyledi.

Pazar akşamı, Suriye tarafından Kilis kent merkezi hedef alınarak 4 roket atılmış, havanın aydınlanmasıyla birlikte 2’si Suriyeli 7 kişi hafif şekilde yaralandığı mahallelerdeki ev, iş yeri ve araçlarda büyük hasar oluştuğu ortaya çıkmıştı. Roketlerin, sınırın ötesindeki YPG bölgesinden geldiği kaydedilmişti. 

Tillerson: Türkiye'ye roket atılmadı!

Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’ın YPG’den aldığı bilgiye dayanarak “Türkiye’ye roket atılmadığını” savunduğunu anlattı. Çavuşoğlu, Tillerson’a “Kaynaklarını check et, bizimle onların ağzıyla konuşmayın” cevabını verdiğini aktardı.

Çavuşoğlu, Tillerson'ın kendisine “Mevlüt ne oluyor! Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre, Türkiye’ye roket filan atmamışlar” dediğini, kendisinin de  “Arkadaşlarınız o bilgiyi kimden alıyor bilemeyiz fakat biz yaşadıklarımızı, gördüklerimizi, kendi arkadaşlarımızın bilgilerini dikkate alırız. Sen de bilgi kaynaklarını check et. Onların ağzıyla bizimle konuşmayın” yanıtını verdiğini söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Dudu: Saldırı Türkiye topraklarından

CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, yaptığı açıklamada, “Bu roketlerin menzili 12 kilometre. Ve buradan (Reyhanlı kent merkezi) Suriye sınırı yani Afrin bölgesi 12 kilometreden daha fazla. Yine aldığımız bilgiye göre, saldırının daha önceden hazırlanarak, Türkiye topraklarından bir yerden yapıldığı bilgisi bize verildi" dedi.

Cumhuriyet'ten Akın Bodur'un haberine göre, CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İlçe Başkanı Fatih Turan ile birlikte, önceki gece Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaymakam, emniyet müdürü, jandarma komutan vekili ve belediye başkanı ile görüşmelerde bulunan Dudu, Cumhuriyet gazetesineyaptığı açıklamada, “Bu roketlerin menzili 12 kilometre. Ve buradan (Reyhanlı kent merkezi) Suriye sınırı yani Afrin bölgesi 12 kilometreden daha fazla. Yine aldığımız bilgiye göre, saldırının daha önceden hazırlanarak, Türkiye topraklarından bir yerden yapıldığı bilgisi bize verildi. Yani saldırının terör örgütü tarafından yapıldığı noktasında şüphe yok ancak, Suriye’den değil, Reyhanlı kırsalından önceden hazırlık yapılmak suretiyle bu saldırının yapıldığı ve roketlerin oradan ateşlendiği bilgisi bize ulaştı. Bu da ciddi ve dikkate alınmaya değer bir bilgidir. Bu noktada hükümetin, devletin gerekli tedbirleri alacağını ve üzerine düşeni yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.