'YPG-Esad anlaştı' iddiasına Beştepe'den ilk yorum

'YPG-Esad anlaştı' iddiasına Beştepe'den ilk yorum

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG ile Esad'ın anlaştığı yönündeki söylentilere ilişkin twitter hesabından yorum yaptı.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ortaklığı ile başlatılan Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı' birinci ayını doldurdu.

Türkiye'nin ilerlemesinin sınırlı kaldığı belirtilen ve ne kadar süreceğine dair belirsizliğin hakim olduğu operasyonda, ABD, Rusya, Suriye rejimi ve YPG'nin attığı adımlar da önemli bir etken. 

Zira, Rusya'nın zaman zaman hava sahasını Türkiye'den kalkan uçaklara kapatması, ABD ve İran'ın operasyonun durdurulması çağrısı yapması ve son olarak YPG ile Esad rejiminin, Afrin'in Esad'a devri ve Afrin'e Esad'a bağlı güçlerin girmesi konusunda anlaştığı iddiaları, operasyonun seyrini değiştiren etkenler.

Bu bilgi kirliliği içinde, Türkiye de iç siyaseti konsolide etmek, milliyetçi seçmene göz kırpmak amacıyla, söylem düzeyinde mesajlar veriyor.

Son olarak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG ile Esad rejiminin Esad'a bağlı askeri güçlerin Afrin'e girmesi konusunda anlaştığı iddialarıyla ilgili Twitter'da bir paylaşımda bulundu.

Kalın, "Bu haberlerin propaganda amaçlı olduğu açık. Bir takım gizli ve kirli pazarlıklar var. Kim ne yaparsa yapsın harekat hedefine ulaşacak" yazdı.

Bu konuda uzun bir tweet paylaşan Kalın, şunları yazdı:

"Afrin konusunda rejim ile pyd/ypg anlaştı haberlerinin propaganda amaçlı olduğu açık. Fakat bu, bir takım gizli ve kirli pazarlıkların olmadığı anlamına gelmiyor. Kim ne yaparsa yapsın Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde kararlılıkla devam edecek ve hedefine ulaşacak."

          (Ahval)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.