Yemen’in devrik Cumhurbaşkanı öldürüldü!

Yemen’in devrik Cumhurbaşkanı öldürüldü!

Yemen’in devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih Husiler tarafından öldürüldü. Salih, yakın zaman önce ‘Suudi Arabistan’la beyaz sayfa açmaya hazırım.’ demişti.

A+A-

Maarib şehrine gitmekte olduğu sırada aracında saldırıya uğrayan Salih’in cansız bedenine dair görüntüler yayınlandı. Salih, 'Suudi Arabistan'la beyaz sayfa açmaya hazırım' demişti.

İlk olarak Salih’in öldüğü haberini, İran resmi haber ajansı Press TV ve Tesnim Haber ajansı duyurdu. Reuters, Yemen'de Husilerin kontrolündeki İçişleri Bakanlığı radyosunun da Salih'in ölümünü doğruladığını duyurdu. Son olarak Suudi Arabistan'a ait el Arabiya da Salih'in siyasi partisine dayandırdığı haberinde Salih'in öldüğünü açıkladı.

Salih’in ‘Suudi Arabistan’la beyaz sayfa açmaya hazırım’ açıklamasından sonra Husiler ile Salih’e bağlı güçler arasında çatışmalar başlamıştı. Bugün (4.12.2017) ise Salih’in Husilerce öldürüldüğü haber geldi.

Arabistan, İran’ın müttefiki olan Husilerin başkent Sana’da konrtolü sağlaması ve Cumhurbaşkanı Abdulrabbu Mansur Hadi'yi koltuğundan etmesi sonrası Mart 2015'ten bu yana ülkeye hava saldırılarını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.