YEKGIRTÛ'dan Kudüs kararına tepki!

YEKGIRTÛ'dan Kudüs kararına tepki!

Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu),ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. 'Kararı sert şekilde reddediyoruz' diyen Yekgirtû, bu yanlış kararadan” dönülmesi çağrısı yaptı.

A+A-

Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtû), yazılı bir açıklama yaparak ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Yekgırtû’dan yapılan yazılı açıklamada "ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliklerini buraya taşıması kararını sert şekilde reddediyoruz. Bu yanlış kararın genel anlamda bütün Müslümanlara, özelde de Filistin halkına karşı alındığını düşünüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Trump’ın kararının bölgede sorunların derinleşmesine ve istikrarsızlığa neden olacağı belirtilen açıklamada, “Ayrıca terör gruplarının hedeflediği şiddet ve çatışmaların artmasına neden olacaktır” diye devam edildi ve uluslararası kuruluş ve kamuoyundan, “bu yanlış karardan” dönülmesi için çaba gösterilmesini istendi. 

Yekgitû, Kürdistan genelinde karara tepki gösteren ilk parti Yekgırtû oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.