VİDEO/ İran protestolarından ölüm haberi!

VİDEO/ İran protestolarından ölüm haberi!

İran'da ekonomik sıkıntılar sebebiyle başlayan ve hükümeti istifaya çağıran protestolar sürerken, bu akşamki protestolardan ölüm haberleri geldi. PDKİ tarafından yapılan açıklamada 4 Kürt'ün İran güçleri tarafından katledildiği duyuruldu.

A+A-

Edinilen bilgilere göre Doğu Kürdistan'ın Loristan bölgesinde 4 gösterici İran İslam rejimi tarafından katledildi. Yaralıların da olduğu belirtildi. Komala English adlı resmi tiwitter hesabından Loristan Dorud'da rejim tarafından katledilenlerin isimlerinin Hamza Leshni, Mohsen Wiraysi, Mohammed Chobak ve Hassan Rashno olduğu aktarıldı.

loristan-sehid.jpg

(FOTO: Loristan)

Video/Loristan:

Öte yandan ilk günden gösterilerin yayıldığı Kirmanşan'da da ölenlerin olduğu bilgisi aktarıldı. Ölen ya da yaralanan göstericilerin sayıları veya kimlik bilgileri hakkında herhangi bir bilgi henüz yok.

 

Şiraz'da da Kürtlerin sokaklara çıktığı ve Kudüs Kuvvetler Komutanı Kasım Süleymani'nin resimlerini yakarak 'İran İslam Cumhuriyeti'ne Ölüm' sloganları attıkları aktarıldı.

Doğu Kürdistan'ın Kirmanşan kentinde ise rejim güçleri halktan kaçtı:

 

Atak kentinde polis merkezlerinin ateşe verildiği ve Arak şehrinde de halkın hapishane önünde eylem yaptığı ve Valilik binasını ele geçirdiği söyleniyor.

250 bin nüfuslu Kashan'da da gece saatlerinde (31.12.2018) Polis karakolu ele geçirildi. Tahran'da belediye binası ateşe verildi.

Kasham'da ise emniyet müdürlüğü merkezi tamamiyle halkın kontrolü altına girmiş durumda:

kasham.jpg

 

Ayrıca göstericiler Hüramabad şehrinde Belediye binasını yaktı.

 

Gösterilerin 3. gününde ülke genelinde internetin kesildiği bilgisi aktarıldı.

iran1.jpgiran2.jpg

 

Urmiye:

Şiraz:

Ayrıntılar geliyor...

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.