Vatikan'dan Erdoğan ziyaretine dair açıklama

Vatikan'dan Erdoğan ziyaretine dair açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Papa Francesco’nun bu sabah yaptığı ikili görüşmeye ilişkin Vatikan Şehir Devleti’nden resmi açıklama yapıldı.

A+A-

Vatikan Basın Ofisi’nin açıklamasında, “samimi” bir ortamda geçtiği belirtilen görüşmede, iki liderin, ikili görüşmelerinde, "Türkiye’nin durumu ve bu ülkedeki Katolik azınlığın koşulları ve çok sayıda sığınmacıyı ağırlaması ve bunun getirdiği zorluklar"ın ele alındığı vurgulandı.

Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin de liderlerin konuştuğu konular arasında yer aldığına işaret edilen açıklamada,

"özellikle Kudüs üzerinde durulduğu, barışı desteklemenin ve insan haklarına saygı duyarak ve uluslararası meşruiyet çerçevesinde diyalog ve müzakere ile bölgede istikrarın sağlanması gerektiğinin altının çizildiği" de belirtildi.

 

Papa'dan Erdoğan'a 'barış' temalı hediye

Papa Francesco, Erdoğan’a, üzerinde barış meleğini, şeytanı boğarken tasvir eden bir madalyonu, “Bu madalyon, barış ve adalete dayalı bir dünyayı temsil ediyor” ifadesiyle hediye etti.

Papa ayrıca, Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’nı 1600’lü yıllarda gösteren bir gravür ile ekonomik adaletsizlik ve çevre sorunları hakkında yayımladığı genelgesi Laudato Si’yi ve Dünya Barış Günü için bu yıl yayımladığıgöçmenler ve mülteciler temalı mesajı da hediye etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.