Van'da okul bahçesinde yapılan kazıda insan kemikleri bulundu

Van'da okul bahçesinde yapılan kazıda insan kemikleri bulundu

.

A+A-

Van'ın Merkez İpekyolu ilçesinde bulunan Hüsrev Paşa İlk ve Ortaokulu'nun bahçesinde yürütülen kazı çalışmasında çok sayıda insan kemiği bulundu.

Van'ın İpekyolu ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Hüsrev Paşa İlk ve Ortaokulu'nun bahçesinde, yeni bina yapımı için yapılan kazı çalışmasında çok sayıda insan kemiği ortaya çıktı.

İnsan kemiklerinin ortaya çıkmasının ardından, Van Barosu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi yetkilileri olay yerine geldi ve incelemelerde bulundu.

Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, okul bahçesinde yapılan kazı çalışmasında ortaya kemikler çıktıktan sonra kimseye haber verilmediğini belirtti.

Sinan Özaraz sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevredekilerin görüp haber vermesi üzerine biz buraya geldik. Yaptığımız incelemede, kemiklerin insanlara ait olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine savcılık ile iletişime geçtik. Buraya kolluk kuvvetlerinin yönlendirilmesi gerçekleştirildi. Burada güvenliğin sağlanıp, çalışmaların yapılıp, bunun bir mezarlık alanı mı yoksa toplu mezar mı olduğu burada yapılacak çalışmalarla ortaya çıkabilecektir. Biz Van Barosu olarak bunun takipçisi olacağız." 

Yaklaşık 6 saatlik bekleyişin sonunda olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, yaptığı inceleme sonucunda kazı yapılan alanın güvenlik çemberine alınmasını ve kazıdan elde edilen hafriyatın döküldüğü yerde inceleme başlatılmasına karar verdi.

Bölgenin bir toplu mezar mı yoksa mezarlık alanı mı olduğunun, olay yeri ekiplerinin yapacağı araştırma sonucunda ortaya çıkması bekleniyor.(Kaynak)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.