Van: Kadim Aşiretler Federasyonu kuruldu

Van: Kadim Aşiretler Federasyonu kuruldu

Van’da bir araya gelen aşiret liderleri, Kadim Aşiretler Federasyonunun (KAF) kuruluşunu ilan etti.

A+A-

Elite World Otelde düzenlenen toplantıda Graviyan, Ezdinan, Gevdan, Alan, Jirki, Mamhuran, Şidan, Mehmet Piran, Haviştan, Halilan, Gevaş Beyleri, Görentaşlılar, Brukiler, Kürhesünniler, Milan, Özvanlı, Haniler, Bekiran, Şemsikan, Arvasiler, Menzik, Celali ve Pinayanişiler aşiret temsilcileri adına açılamalarda bulunan Kadim Aşiretler Federasyonu (KAF) Başkanı, Ertoşi ve Gevdan aşiretleri temsilcisi Rasim Aslan, federasyonlarının asıl amacının aşiretlerin kötüye kullanılmasının önüne geçmek ve aşiretler arası dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.

“Ülkemizde yer yer büyük ve küçük yüzlerce aşiret bulunmaktadır. Aşiret dildir. Kültür yönünden büyük bir benzerlik gösteren, birçok sülaleden oluşan, yapısındaki aileler arasında köken, kan veya evlilik bağları bulunan, aynı dine inanıp, aynı veya benzer ekonomik alanda faaliyet gösteren, göçebe veya yerleşik nitelikteki topluluktur. Aşiretlerin önemine binaen bu sistemin içerisinde yer almamasına rağmen, bu sistemi kullanarak kendi amaçları için çıkar temin etmek amacıyla sahte ağalar türemiştir.

Aşiretlerin hassasiyetinden dolayı onları yanlış yollara saptırıp, birçok yanlışa sebebiyet vermektedirler. Federasyonumuzun amaçlarından biri de bu oyunları bozmaktır. Ayrıca amaçlarımızdan biri de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere ülkemizdeki gerçek aşiretleri ortaya çıkarmak, aşiretler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır. Unutulmaya yüz tutmuş olumlu gelenek ve göreneklerimizi ihya etmek, gelecek nesillere bu kültürü taşımaktır.”
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.