Uluslararası Hrant Dink ödülleri Kharshiing ve Akkoç'a verildi

Uluslararası Hrant Dink ödülleri Kharshiing ve Akkoç'a verildi

Hindistan'da kadın ve çocuk hakları aktivisti Agnes Kharshiing ve Türkiye'de kadın hakları için mücadele veren Nebahat Akkoç, 11'inci Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün sahibi oldu.

A+A-

Hrant Dink Vakfı’nın tesis ettiği Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Hrant Dink’in doğum günü olan bu akşam sahiplerini buldu. 

Her yıl biri Türkiye'den biri yurtdışından olmak üzere iki kişi, grup ya da kuruma verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün 11'incisi, Hindistan'da yoksul, kadın ve çocuk hakları için çalışan Agnes Kharshiing'e verildi. Kharshiing'in ödülünü geçen yıl aynı ödüle layık görülen gazeteci Murat Çelikkan tarafından verildi.

Ödülünü alırken konuşma yapan Agnes Kharshiing, "Halk sesini yükseltmeye başlamalı. Dünyaya barışı getirmek için, çocukların içinin korkuyla değil sevgiyle dolması için birlikte yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki" dedi.

İnsan hakları mücadelesi kadar kadına yönelik şiddete karşı da verdiği kadın hakları mücadelesiyle de bilinen Nebahat Akkoç, Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün diğer sahibi oldu.

ÖDÜLÜ, ŞİDDDETE KARŞI DURMAYA ÇALIŞAN KADINLARA ADADI

Nebahat Akkoç'un ödülü sinema oyuncusu Ercan Kesal tarafından verildi. 

 Ödülüna alan Nebahat Akkoç yaptığı konuşmada, "Bu ödülü tüm bedelleri göze alarak şiddete karşı durmaya çalışan, kendi şiddetleri ile baş ederken geliştirdikleri yöntemlerle yeni bir dünya hayal etmemizi mümkün kılan tüm kadınlar adına alıyorum" dedi.

 

ekran-goruntusu-3478.png

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.