Ukrayna ve Rusya birbirlerinin başkentlerini İHA'larla vurdu

Ukrayna ve Rusya birbirlerinin başkentlerini İHA'larla vurdu

.

A+A-

Ukrayna'nın başkenti Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, Rusya'nın dün gece başkent Kiev'e yoğun saldırı düzenlediğini açıkladı.

Kiev'deki saldırıda 1 ölü, 3 yaralı

The Kyiv Independent'te yer alan habere göre, Golosiivskiy ilçesinde bir apartmana düşen parça nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı. Kiev hava savunmasının başkente fırlatılan 20'den fazla İHA'nın engellediği belirtildi.

Kiev'in Darnytskyi Bölgesi üzerine düşen enkaz bir evde yangına ve araçlarda hasara neden oldu. Kiev Belediye Başkanı Vitalii Klitschko'ya göre, Kiev'in merkezi Pecherskyi Bölgesi'nde üç araba alev aldı.

Gece boyu 29 İHA düşürüldü

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin yayımladığı bilgiye göre Rusya, dün gece 31 İHA fırlattı. Hava savunma sisteminin 29 adet İHA'yı imha etmeyi başardığı açıklandı.

Ukrayna da Moskova'ya saldırı düzenledi

Ukrayna da Rusya'nın başkenti Moskova ve etrafındaki yerleşim yerlerine İHA saldırıları düzenledi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, İHA saldırılarında bazı binalarda hafif hasar meydana geldiğini söyledi.

Moskova Bölgesi Valisi Andrey Vorobyev de şunları kaydetti: "Moskova'ya yaklaşırken birkaç İHA düşürüldü. Halktan sakin olmasını rica ediyorum. Tüm acil servis görevlileri çalışıyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.