Ukrayna, Donetsk ve Lugansk'ı tanıyan Kuzey Kore'yle ilişkileri kesti

Ukrayna, Donetsk ve Lugansk'ı tanıyan Kuzey Kore'yle ilişkileri kesti

.

A+A-

Ukrayna, Kuzey Kore'yle Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıma kararı aldığı gerekçesiyle diplomatik ilişkilerin kesildiğini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya yanlısı Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıma kararı alan Kuzey Kore'yle diplomatik ilişkilerin kesildiğini açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, kararın şiddetle kınandığı belirtilerek "Dostane olmayan bir eyleme yanıt olarak Kuzey Kore ile diplomatik ilişkiler kesildi" denildi.

Açıklamada, "Pyongyang'ın Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne karşı girişiminin Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ve uluslararası hukukun temel norm ile ilkelerinin ağır ihlali anlamına geldiği" ifade edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Kuzey Kore'nin kararına ilişkin Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Her düzeyde çok sert tepki vereceğiz" ifadelerini kullandı.

DONETSK: 'DİPLOMATİK ZAFER'

Kuzey Kore'nin Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki Rusya yanlısı yönetimlerin bağımsızlığını tanıma kararı aldığı dün açıklanmıştı. Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) lideri Denis Puşilin, Kuzey Kore'nin bağımsızlığı tanıma kararını "diplomatik zafer" olarak tanımlamıştı. Kuzey Kore, Rusya ve Suriye'den sonra Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıyan üçüncü ülke olmuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.