TÜSİAD’dan Kürt açılımı hamlesi!

TÜSİAD’dan Kürt açılımı hamlesi!

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu’nda gündeme dair değerlendirmlerde bulundu. Bilecik, Kürt sorunun demokratik çözümüne dair risk alınarak girişilen açılım sürecinin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

A+A-

Bilecik; açılım sürecine yeniden dönülmesini isteyerek bir dönem hükümeti büyük riskler alarak başlattığı Kürt sorununa dair başlattığı açılımın geçmişteki tüm olumlu olumsuz tecrübeler ışığında yeniden gündeme getirilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.  

 

Özellikle güney ve güneydoğu hattındaki komşularla ilişkilerin önümüzdeki yıllar içinde çok önemli olacağını vurgulayan Bilecik, geçmişte PKK ile yapılan açılım sürecine de değinerek ‘Bir dönem hükümetimizin büyük riskleri göze alarak Kürt meselesinde başlattığı açılımı, geçmişteki tüm olumlu olumsuz tecrübeler ışığında yeniden gündeme getirmeye ihtiyaç var’ şeklinde konuştu.

 

Türkiye ve dünyada içerdeki adalet, eşitlik ve özgürlük sorunlarını hallettiği ölçüde güçlü ve prestijli olacaktır diyen Bilecik, ‘terörün yol açtığı dehşet duygusu ve öfkenin, Kürt sorununun bir vatandaşlık, hukuk ve demokrasi meselesi olduğunu unutturmaması gerektiğini söyledi.

 

Bilecik ayrıca ‘OHAL uygulamasının yeniden değerlendirilip Türkiye’nin tekrar hızla normal hale dönmesi gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

 

Açıklamasında Soçi Zirvesi’ni de değerlendiren Bilecik, bu zirvenin Suriye’deki siyasi çözümün önünü açtığını ama iç savaşın yıkıcı etkisinin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

 

ABD’nin Kudüs kararını ‘yanlış ve sorumsuz bir karar’ olduğunu belirten Bilecik, tüm bu gelişmelerin iş dünyasını etkilediğini ve sorunlar yumağı haline gelen ABD ile ilişkilerin toplumlar arası gerilimleri artırdığını sözlerine ekledi.

 

Başbakan Binali Yıldırım ise Son 15 yılda Türkiye'nin başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini söyledi. "2018 kolay olmayacak bunun farkındayız ama istikrar ve güven sayesinde büyüme aynen devam edecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.