Türkiye'ye Müslim şoku..Salih Müslim serbest bırakıldı

Türkiye'ye Müslim şoku..Salih Müslim serbest bırakıldı

Daha önce Ankara'da kırmızı halılarla karşılanan PYD Eski Eşbaşkanı Salih Müslim, çıkarıldığı mahkemenin ardından serbest bırakıldı. Çekya mahkemesi, bu kararı Türkiye'nin Müslim'i geçici tutuklama ve iade taleplerine rağmen verdi.

A+A-

Çekya'nın başkenti Prag'da Türkiye'nin talebi üzerine gözaltına alınan Salih Müslim çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Mahkemenin seberst bırakma kararında, Müslim’in AB topraklarından çıkmama ve mahemece çağırıldığında ifade vermeye gelme şartını koyduğu belirtildi.  

 
Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

 

TÜRKİYE'NİN PRAG BÜYÜKELÇİSİ: KARAR HAYAL KIRIKLIĞI

Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslim'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu kararı memnun değiliz. Bu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesin aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir." ifadelerini kullandı.

Bigalı, "Büyükelçilik olarak üzüntümüzü bildireceğiz. Bunun hukuka aykırı bir karar olduğunu, dostluk ilişkilerine, NATO müttefikliğine sığmayan bir karar olduğunu, bir anlamda teröre destek olmak olacağını muhattaplarımıza bildireceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Bigalı, "Salih Müslim şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok." dedi.

AKP'DEN İLK TEPKİ BOZDAĞ'DAN: İLİŞKİLERE YANSIYACAK

Çekya'da gözaltına alındıktan sonra bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan eski PYD eş başkanı Salih Müslüm'e ilişkin ilk açıklama hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ: Karar terörü destekler nitelikte. Türkiye ile ilişkileri etkileyecek. Karar sürpriz değil. Karar hukuksuzdur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.