Türkiye'nin Menbiç tehditlerine ABD'den cevap: Savunuruz

Türkiye'nin Menbiç tehditlerine ABD'den cevap: Savunuruz

Türkiye'nin 'Zeytin Dalı' adını verdiği Afrin saldırıları, tüm eleştirilere rağmen devam ederken, Erdoğan'ın açık bir şekilde hedeflediğini belirttiği Menbiç'e dair ABD'den açıklama geldi.

A+A-

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Afrin operasyonun Minbiç’e yönelmesi durumunda koalisyon güçlerinin kendini savunma hakkı olduğunu dile getirdi.

Dillon, Reuters Haber Ajansına, Olanları dikkatli bir şekilde izliyoruz, özellikle de Menbiç’te olanları. Çünkü orası bizim koalisyon güçlerimizin bulunduğu yer. Bu alandaki koalisyon güçlerimizin kendilerini savunmaya hakları var. Ki gerektiğinde de bunu yapacaklar' diye konuştu. Dillon’ın son açıklaması, dün görüşme yapan ABD ve Türkiye ilişkilerine yeni bir boyut getirdi. Görüşmeleri takip eden dünya basını, askeri harekatı devam ettirmek isteyen Türkiye’nin ABD ile karşı karşıya gelme noktasına doğru ilerlediğini belirtiyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Afrin harekatının Menbiç’e yayılacağını söylemişti.

Reuters Haber Ajansı’nın değerlendirmesine göre ise Afrin’den farklı olarak Menbiç’in ABD’nin askeri personelinin konuşlandığı bir yer olduğu belirtiliyor. Bu ise iki NATO müttefiki ABD ve Türkiye arasında olası bir karşı karşıya gelme riskini artırıyor.

Menbiç’in batı sınırında Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu gruplarının kontrol ettiği topraklar bulunuyor.

Erdoğan: Menbiç'ten sonra Irak sınırına kadar ilerleyeceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de Menbiç tehtidini yineledi:

  • Zeytin Dalı Operasyonumuzu hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Münbiç'i, bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız. Kimse bundan rahatsız olmasın çünkü Münbiç'in gerçek sahipleri bu teröristler değil oradaki Arap kardeşlerimizdir. Sonra da Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz.

 

 
  •  
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.