Türkiye yine mezarlara saldırdı!

Türkiye yine mezarlara saldırdı!

Kürtlerin ölülerine bile tahammül edemeyen Türkiye devleti Bitlis’teki Garzan Mezarlığı'nı, iş makineleriyle yıktı. Mezarlıkta 267 PKK'linin mezarı bulunuyordu. Cenazelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öne sürüldü.

A+A-

Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyü kırsalında bulunan ve farklı dönemlerde hayatını kaybeden 267 PKK'linin mezarının bulunduğu Garzan Mezarlığı, iş makineleri tarafından yıkıldı.

Bölgede alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından getirilen iş makineleri ile mezarlık ve müştemilatında yer alan mescit yıkıldı.  Cenazelerin ise savcılık talimatıyla yerlerinden çıkarılıp, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öne sürüldü.

Mezapotamya Ajansı'nın haberine göre,  2014 yılında Kobanê Direnişi'nde yaşamını yitirmesi sonrası cenazesi aynı mezarlığa defnedilen YPJ'li  Dilan Bingöl’ün babası Lezgin Bingöl, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Baba Lezgin Bingöl, “Mezarlığın güvenlik güçleri tarafından yıkıldığının duyumu üzerine 18 Aralık 2017 tarihinde Bitlis Valiliği’ne yazılı bir dilekçeyle müracaat ettim. Kızım Dilan Bingöl’ün cenazesi de o mezarlıkta defin edilmişti. Verdiğim dilekçede kızımın mezarını ziyaret etmek istediğimi, o bölgede herhangi bir yasağın olup olmadığını tarafıma bildirilmesini talep ettim. 19 Aralık'ta jandarmadan beni aradılar, mezarlıktaki 267 cenaze savcılık talimatıyla çıkarılmış ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini söylediler” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.