Türkiye İngiltere ve 3 ülkeden gelen uçuşları durdurdu

Türkiye İngiltere ve 3 ülkeden gelen uçuşları durdurdu

.

A+A-

Türkiye, İngiltere’de yeni tip koronavirüsünün (Covid-19) mutasyona uğramış yeni bir türünün tespit edilmesi ve hastalığın bulaşma oranının artması nedeniyle ülkeden gelen uçuşları durdurma kararı aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İngiltere’nin yanı sıra Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye’ye yapılan uçuşların Covid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak durdurulması kararının alındığını bildirdi.

Daha önce Hollanda, İrlanda, İtalya, Avusturya, Belçika ile Kuveyt, İsrail ve İran İngiltere’den gelen uçuşları yasaklamıştı.

Koca Twitter’dan yaptığı açıklamada “Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadaysa, “Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur” denildi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi de Twitter'dan “Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir” açıklamasını yaptı.

Koronavirüsünün mutasyona uğramış türü ilk kez İngiltere’nin güneyindeki Kent şehrinde 13 Aralık’ta tespit edilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son 24 saatin koronavirüsü verilerini de değerlendirdi.

Türkiye’de son 24 saatte tespit edilen 3.546 yeni hasta olduğunu belirten Koca Twitter’dan yaptığı açıklamada “Ağır hasta ve aktif vaka sayımız düşmeye devam ediyor. Tedbir ve kısıtlamalar netice veriyor. Daha belirgin neticeler alacağımıza inanıyoruz. Bunu birlikte başarabiliriz. Birlikte mücadele virüsten daha güçlüdür” dedi.

Bakanlığın Koronavirüsü web sitesinde 20 Aralık için koronavirüsü vaka sayısı 20.316, hasta sayısı 3.546, ölü sayısıysa 246 olarak açıklandı.

Toplam vaka sayısının 2 milyon 24 bin 601, ölü sayısının 18.097 ve ağır hasta sayısının 5.347 olduğu açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.