Türkiye, Fırat’ın doğusundaki DSG mevzilerini bombalıyor

Türkiye, Fırat’ın doğusundaki DSG mevzilerini bombalıyor

.

A+A-

Türk ordusu bir taraftan Fırat’ın doğusu ve batısındaki Suriye Demokratik Güçleri’ne (DSG) karşı operasyonları sürdürürken diğer taraftan İdlib’de konuşlu kuvvetlerine yeni takviyeler yaptı.

15 zırhlı personel taşıyıcı araç ve lojistik malzeme ile askeri teçhizat yüklü, üzeri brandayla örtülü 20’den fazla tırdan oluşan Türk konvoyu dün İdlib’e girdi. Konvoydaki yükler İdlib’in güney ve doğu kırsalındaki askeri noktalara dağıtıldı.

Türk güçleri bölgeye gönderdiği onlarca zırhlı araç, askeri teçhizat ve lojistik malzemeyle İdlib’de Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki mevzilerini tahkim etmeye devam ediyor. Nitekim Türk ordusunun Nisan’ın birinci haftasında gönderdiği, 90 zırhlı araç ile lojistik ve askeri malzeme yüklü 8 tırdan oluşan büyük miktardaki takviye, İdlib’in kuzeyindeki Bab El-Heva Sınır Kapısı üzerinden bölgeye giriş yaptı.

Dün (Cuma) İdlib’e ulaşan yeni takviye, Suriye rejim güçlerinin perşembeyi cumaya bağlayan gece yarasından sonra İdlib ve Halep’te muhalif grupların ve Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) kontrolündeki bölgelere karadan düzenlediği yoğun bombardımandan sonra geldi. Rejim güçleri Halep’in batı kırsalında Kefernuran cephesindeki bölgeleri, İdlib’in kuzeyindeki Maarrat Nasan’a bağlı bölgeleri ve İdlib’in güneyindeki Cebel Zaviye’ye bağlı Fuleyfel, Beyneyn ve El-Fatira mevzisini onlarca roket, top mermileri ve ağır makineli tüfeklerle hedef aldı. Can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

Ayrıca Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Cebelu’l Ekrad bölgesinde yer alan Kabane cephesinde, rejim güçleri ile Fethu’l Mubin Operasyonlar Odası çatısı altındaki silahlı gruplar arasında orta ve ağır makineli tüfeklerle çatışmalar gerçekleşti. Rejim güçleri İdlib’in güney kırsalındaki Cebel Zaviye’ye bağlı Fuleyfel, Safuhan, El-Fatira ve Beyneyn mevzilerini bombaladı. Muhalif gruplar da Hama’nın kuzeybatı kırsalındaki Sehl El-Gab’a bağlı El-Bereke köyündeki rejim güçleri mevzilerini roketlerle hedef aldı.

Aynı zamanda Türk güçleri dün, Halep’in kuzey kırsalındaki köy ve beldelerde Suriye Demokratik Güçleri’ne (DSG) ait mevzileri iki gün üst üste yoğun topçu ateşi ve roketlerle bombalamayı sürdürdü.

Halep’in kuzeyindeki Azez kenti çevresine konuşlanan Türk güçleri, Afrin kentine bağlı Ebbin köyü ile Halep’in kuzeyindeki Şahba bölgesine bağlı Tel Rıfat ve Ayn Dakna köyü çevresinde bulunan DSG mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladı.

Türk obüsleri bundan önce de Şeyh İsa, Harbel, Samuka, Abbin, Alkame, İrşadiye ve Malikiye köyleri ile Tel Rıfat beldesinin çevresini yoğun bir şekilde bombalayarak maddi hasara yol açmıştı.

Fırat’ın doğusundaki DSG mevzilerini bombalamayı sürdüren Türk güçleri ve desteklediği gruplar, bu kapsamda Rakka kentinin kuzeyindeki Ayn İsa beldesinin batı kırsalında yer alan Ed-Debs, Halidiye ve Huşan köylerini de bombaladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Türk güçlerinin, Gire Spi'nin (Tel Abyad) batı kırsalındaki Benderhan köyüne açtığı topçu ateşi sonucu bir vatandaşın öldüğünü belirtti. Gözlemevi’ne göre köyde rejim güçlerinin bir askeri noktası bulunuyor. Türk güçleri aynı zamanda kontrolündeki Barış Pınarı Bölgesi ile temas hattında yer alan Gire Spi'nin batı kırsalındaki köyleri de bombaladı.

 

Şarkul Avsat

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.