Türkiye: Erkekler ekim ayında 40 kadını öldürdü!

Türkiye: Erkekler ekim ayında 40 kadını öldürdü!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayımladığı raporu yayınladı

A+A-

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayımladığı rapora göre, ekim ayında erkekler tarafından 40 kadın öldürüldü, 32 çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı, 25 kadına da cinsel şiddet uygulandı.

Raporda kadın cinayetlerinde geçen yıla oranla ciddi artış gözlemlendiğine ve 2017 yılında bir ay içerisinde kadın cinayetlerinde en yüksek rakamın görüldüğüne dikkat çekildi. Rapora göre, İstanbul’da 8; Antalya’da 4; Aydın, Adana, Antep, Tekirdağ, Manisa ve Yozgat’ta 2’şer kadın öldürüldü. Rapora göre, ekim ayında öldürülen kadınların yüzde 20’sini 19-24 yaş aralığındaki kadınlar oluştururken, geçen eylül ayına göre bu oran yüzde 10 artış göstermiş durumda.

Yüzde 70’ini en yakınları öldürdü

Birgün de  Zeyneb Kuray'ın  değindiği Rapora göre, kadınların yüzde 35’i, boşanmak istediği için, ilişkisini sonlandırmak istediği için ve kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürülürken, yüzde 15’i ise ekonomik gerekçelerle öldürüldü. Kadınların yüzde 70’inin en yakınları tarafından (eşi, babası, oğlu, kardeşi) öldürüldüğünün belirtildiği raporda, “Kadınlar darp edilerek, işkencelerle öldürülmeye devam ediyor, silah kullanım oranı artıyor. Kadınların yüzde 40’ı ateşli silahla, yüzde 28’i kesici aletle öldürüldü” ifadeleri kullanıldı. Raporda ekim ayında aynı zamanda kadın cinayetlerini destekleyecek yasaların geçirilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. Kadınların “çocuk istismarının ve çocuk yaşta evliliklerin önünü açacak, kadın cinayetlerine zemin hazırlayacak” diyerek karşı çıktığı ‘müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesi’ ile ilgili düzenlemenin ekim ayında Meclis’ten geçirildiği hatırlatıldı.

25 kadına cinsel şiddet uygulandı

Raporda, şu ifadelere yer verilldi: “Bu ay cinsel şiddet uygulanan kadınların 3’ü engelliydi, 2’si kadın yabancı uyrukluydu. İstanbul’da öğrenci Elmira yol tarifi sorduğu kişi tarafından tecavüze uğradı, Bodrum’da Ukraynalı Y.B. güneşlenirken iki kişi tarafından taciz edildi. Afyon’da, zihinsel engelli 17 yaşındaki K.C.’ye tecavüz ettiği iddia edilen 6 kişi tutuklandı. Tecavüze direnen kadınlar işkencelere maruz kalabiliyor, öldürülebiliyorlar. Samsun’da R.P.; Azerbeycan uyruklu Arzu İsmayilova’ya cinsel saldırıda bulunmak isteyince İsmayilova buna karşı koydu ve saldırgan tecavüz edemeyeceğini anlayınca yüzüne kezzap döktü. Aydın’da Eylem Kanık tecavüze direndiği için öldürüldü.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.