"Türkiye Devleti’ni bu saldırılara son vermeye çağırıyoruz!"

"Türkiye Devleti’ni bu saldırılara son vermeye çağırıyoruz!"

Azadi Hareketi, PAK,PDK-Bakur, PSK yayınladıkları ortak açıklamada :"Türkiye Devleti’nin Şengal ve Rojava Kürdistanı’na Saldırıları Kınıyoruz" denildi

A+A-

Azadi Hareketi, PAK,PDK-Bakur, PSK yayınladıkları ortak açıklamada :"Türkiye Devleti’nin Şengal ve Rojava Kürdistanı’na Saldırıları Kınıyoruz" denildi

Açıklma metninin tümü

Türkiye Devleti 25.04.2017 günü, sabahın erken saatlerinde savaş uçaklarıyla Şengal ve Rojava Kürdistanı’nın Derik ilçesine saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda Şengal’de 5 pêşmerge, Derik’te de bazı YPG üyeleri şehid düşmüş, yaralılar da var.

Türkiye Devleti’nin bu saldırılarını kınıyoruz.

Saldırıların Güney Kürdistan’da artık bağımsızlık referandumu için hazırlıkların yapıldığı bir sürece denk gelmesi özellikle dikkat çekicidir. Bir kez daha PKK’yi Kürdistan Bölge Parlamentosu ve Hükümeti’nin varlığı ve iradesine saygı duymaya ve Şengal’den çekilmeye çağırıyoruz. PKK’nin Şengal’deki varlığı Kürtlere ve onların özgürlük mücadelelerine tahammül edemeyen güçlerin saldırı ve planlarına daha uygun zemin hazırlamaktadır. Kimi devletlerin Güney Kürdistan’a saldırılarının bahanelerini kısmen de olsa engeleyebilmek için, Kürdistan Bölge Hükümeti diyalog yoluyla PKK’nin Şengal’deki varlığının son bulması için gerekli adımları atmalıdır.

Şengal Kürdistan’dır. Binlerce şehidin kanıyla kurtarılan ve korunan Kürdistan topraklarını, hiç kimse bir daha Kürdistan’dan koparıp Bağdat’a bağlayamayacaktır.

Türkiye Devleti’ni bu saldırılara son vermeye çağırıyoruz. Ölüm, yıkım, saldırı ve savaş ile Kürt ve Kürdistan sorununu ortadan kaldıramazsınız.Türkiye Devleti Kürdistan Hükümeti’nin hükümranlık haklarına ve Kürdistan’ın dört parçasında da Kürtlerin ulusal demokratik hak ve özgürlüklerine saygı duymalıdır. PKK’nin Şengal’deki varlığı Türkiye Devleti’ni ilgilendiren bir sorun değildir ve bunu gerekçe göstererek Türkiye’nin Şengal’e saldırmaya hakkı yoktur.

Dünyanın neresinde olursa olsun, her Kürt Güney Kürdistan’ın bağımsızlık yürüyüşüne ve Kürdistan’ın her bir parçasındaki kazanımlara sahip çıkmalıdır. Hiç bir siyaset Kürdistan’ın özgürlüğüne karşı olan güçlerin yıkım içeren plan ve stratejilerine zemin hazırlamamalıdır.

Şehitlere Allahtan rahmet, ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı, yararlılara da acil şifalar diliyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.