Türkiye: Ana Muhalefet 'Adalet Yürüyüşü’nü Başlattı

Türkiye: Ana Muhalefet 'Adalet Yürüyüşü’nü Başlattı

‘Bıçak kemiğe dayandı artık yeter’ diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.

A+A-

Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’ne başladığı Ankara Güvenpark’ta yaptığı açıklamada “Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Adaleti isteyen herkes yürüyüşe destek vermek zorundadır” dedi.

‘Milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde birlikte beraber barış içinde yaşamak istiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. ‘Bıçak kemiğe dayandı artık yeter’ diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.

Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz.

Bu yürüyüşümüzün bir siyasal parti ile ilgisi yok. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür kutlu bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adaleti isteyen herkes yürüyüşe destek vermek zorundadır.

Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet adalet adalet… Bu soylu kavramın anlamını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Herkesin siyasal görüşüne saygılıyız. Ama herkes ama herkes yargıyı, yargının bağımsızlığını ve adaleti savunmak zorundadır.

Bütün dünya duysun; biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Dikta istemiyoruz. Kendi ülkemizde demokrasi özgürlük istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Taşeron işçiler için memurlar için herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz.

Ankara’dan, Berberoğlu’nun tutuklanarak konulduğu İstanbul Maltepe Cezaevi’ne kadar olan yürüyüş mesafesi yaklaşık 430 kilometre.

CHP’liler yaklaşık 430 kilometrelik yürüyüş boyunca her 20 kilometrede bir durup konaklayacak.

”MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında eski gazeteci, CHP milletvekili Enis Berberoğlu dün Istanbul’da 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.