Türk devletinin 8 Mart klasiği: Kadına tazyikli su ve gözaltı

Türk devletinin 8 Mart klasiği: Kadına tazyikli su ve gözaltı

Ankara, Diyarbakır ve Çorlu’da 8 Mart eylemlerine engel: Çok sayıda kadın gözaltına alındı. Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu’nun (DAKP) 8 Mart dolayısıyla gerçekleştirmek istediği bisiklet turu, polisler tarafından engellendi.

A+A-

Ankara’da 8 Mart mitingi için toplanan kadınlara plastik mermi ve gaz sıkıldı, aralarında gazeteci Diren Yutsever’in de olduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı. Diyarbakır’da kadınların bisiklet turu polisler tarafından engellendi. Öte yandan Çorlu’da da 8 Mart eylemine müdahale eden polis, 8 kişiyi gözaltına aldı.

 

Ankara Kadın Platformu öncülüğünde 8 Mart dolayısıyla Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istenen miting için toplanan kadınlara polis müdahalesi gerçekleşti.

Kadınlara önce sözlü hakarette bulunduğu belirtilen polisler, ardından kadınları darp ederek alandan uzaklaştırdı.

Alandan ayrılmayan kadınlara bu kez de plastik mermi ve gazla müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı.

Haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Diren Yurtsever de gözaltına alınanlar arasında.

Diyarbakır’da bisiklet turuna engel

Öte yandan Diyarbakır’da Dicle Amed Kadın Platformu’nun (DAKP) 8 Mart dolayısıyla gerçekleştirmek istediği bisiklet turu, polisler tarafından engellendi.

DAKP adına konuya ilişkin açıklama yapan avukat Gülşen Özbek, bisikletle tur atmalarının yasaklanma gerekçesi olarak “kamu güvenliğinin” öne sürüldüğünü belirtti.

Özbek, bisiklet sürmenin de “tehlike” yarattığını düşünen bir iktidarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Açıklama sonrası 5 dakika oturma eylemi düzenleyen kadınlar “Jin, jiyan, azadi”, “Jin, jiyan, bisiklet” sloganlarıyla alkış tuttu.

Çorlu’da 8 Mart eylemine müdahale: 8 gözaltı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de 8 Mart Kadın Platformu tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etti.

Çok sayıda kadının 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü kutlamak için bir araya geldiği eyleme müdahale eden polis, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.