Turizmde toparlanma hayalleri suya düşüyor: Rusya, Türkiye uçuşlarını durdurdu

Turizmde toparlanma hayalleri suya düşüyor: Rusya, Türkiye uçuşlarını durdurdu

.

A+A-

Rusya Covid-19 önlemleri kapsamında, 12 Nisan’dan itibaren Türkiye’ye yönelik charter, yolcu ve kargo uçağı uçuşlarının bir kısmını yasakladı.

Rusya’da günlük yayın yapan İzvestiya gazetesinin haberine göre, Türkiye'den gelen yolculara 14 günlük karantina uygulanacak. 

Rusya’da yetkililer geçtiğimiz günlerde mutant virüs vakalarının çoğunun Türkiye girişli olduğunu belirtmişti. Haberde bu tespit yenilendi ve  Türkiye’ye yönelik kısıtlamaların gerekçelerinden biri olarak gösterildi.

Turizm sektörü, kararların bu yönde olmamasını bekliyordu. 

Rus turizmciler, Türkiye’ye uçuşların durdurulması durumunda “Rusya’da toparlanma emareleri gösteren turizm sektörünün çökeceğini” söylüyordu. Rusya’dan bir çok turist ise mayıs ayından itibaren Türkiye’de tatil yapmayı planlıyordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2021 yaz sezonu öncesinde turizm sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği bir televizyon programında 8-9 Nisan sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya’ya güvenli turizm koridorunu görüşmeye gideceklerini açıklamıştı.

Turizmde güven duygusunun çok önemli olduğunu belirten Mehmet Nuri Ersoy; bu nedenle geçen sene “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı”nı başlattıklarını da söyledi. Ancak Rusya, bu ziyareti beklemeden aldığı kararı açıkladı. 

Ziyaret sonrasında iki ülkenin turizm faaliyetleri açısından yeni kararlar alınıp alınmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Ayrıca Rusya'da yurtdışı seyahatleri yerine iç turizmin aktif olarak geliştirilmekte olduğu ve yetkililerin vatandaşlara uygun fiyata konforlu bir konaklama sağlamak için çabaladıkları belirtildi.

Öte yandan Almanya da Türkiye için insidans kararı vermiş ve 11 Nisan'dan itibaren Türkiye'ye zorunlu olmayan ziyaretlerin yapılmasını istemediğini belirtmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.