TTB'den Suruç açıklaması: Güvenlik açığı var!

TTB'den Suruç açıklaması: Güvenlik açığı var!

TTB, Suruç’taki silahlı çatışmayla ilgili yaptığı açıklamada, ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleşmesinin büyük bir güvenlik açığı anlamına geldiğine ve ambulansların engellendiğine dikkat çekti,

A+A-

Suruç’ta AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında AKP’liler ile esnaf arasında yaşanan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Esnaf Hacı Esvet Şenyaşar’ın bir oğlu çatışmada, diğer oğlu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kafasına oksijen tüpüyle vurulması sonucu, kendisi de AKP’liler tarafından linç edilerek öldürüldü. AKP’li Yıldız’ın kardeşi ile koruması da silahlı çatışmada yaşamlarını yitirdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Suruç’taki silahlı çatışmaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek açıklamasına başlayan TTB, çarşıdaki silahlı çatışma sonrası yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi içinde de saldırıların devam etmesinin büyük bir güvenlik açığı anlamına geldiğini belirtti.

TTB’nin açıklamasına şu ifadeler yer aldı:

Ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleşmiş olduğu bilgisi, hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koymaktadır. Aynı zamanda yaralıların çevredeki devlet hastanelerine sevki için 112 ambulanslarının hizmet vermesinin engellendiğini de öğrenmiş bulunmaktayız.

Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmeti vermesinin engellendiğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanamadığını göstermektedir.

Sağlık Bakanlığı’nı ve Şanlıurfa Valiliği’nin bir an önce bölgedeki sağlık kurumlarının hizmetlerini yapabilmesine yönelik gerekli önlemleri almasını ve kamuoyunu tatmin edici bir bilgilendirme yapmasını talep ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.