TSK’nin SİHA saldırısına Suriye hava savunması karşılık verdi

TSK’nin SİHA saldırısına Suriye hava savunması karşılık verdi

Suriye ordusuna bağlı “Halk Güçleri”nin Afrin’e girmesinin ardından TSK tarafından karadan ve havadan bombalandı. Lübnan merkezli El-Meyadin televizyonu, Suriye hava savunmasının TSK’ya ait bir keşif uçağını hedef aldığını duyurdu.

A+A-

 

 

Afrin'in Ziyaret köyündeki El-Meyadin muhabiri Ali Murtaza, Türkiye'ye ait insansız hava aracının bölgenin üzerinde uçtuğunu belirtiyor. pic.twitter.com/OvTViWFScv

 

Afrin'in Ziyaret köyündeki El-Meyadin muhabiri Ali Murtaza, Türkiye'ye ait silahlı insansız hava aracının (SİHA) askeri konvoyun geçiş güzergahını bombaladığını bildirdi. pic.twitter.com/Aca2oxIVdd

Resmi Twitter'da görüntüle

 

Şam yönetimi ve YPG’nin, Afrin için anlaşmasının ardından Suriye ordusuna bağlı “Halk Güçleri” milislerinden oluşan büyük bir konvoy bugün (20 Şubat) bölgeye girdi.

Konvoyun, Afrin’in güneydoğusundaki Ziyaret köyüne ulaşmasının ardından TSK’den tehlikeli bir hamle geldi.

TSK’ye bağlı topçu birlikleri karadan, silahlı insansız hava aracı (SİHA) ise havadan konvoyun geçiş güzergahını bombaladı.

El-Meyadin canlı yayındaydı

Bombalama sırasında, Lübnan merkezli El-Meyadin televizyonu da bölgeden canlı yayın yapıyordu.

Afrin’in Ziyaret köyünden bildiren El-Meyadin muhabiri Ali Murtaza, Türkiye’ye ait SİHA’nın askeri konvoyun geçiş güzergahını bombaladığını söyledi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA da konuya ilişkin haberinde, “Erdoğan güçleri, Afrin’de Halk Güçleri’nin ulaştığı bölge yakınlarında bulunan sivil yerleşim alanlarını yoğun bir şekilde bombalıyor” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.