Trump'ın yeni Ulusal Güvenlik Başdanışmanı John Bolton, anti-Erdoğancı, Kürdistan dostu

Trump'ın yeni Ulusal Güvenlik Başdanışmanı John Bolton, anti-Erdoğancı, Kürdistan dostu

Özellikle Kuzey Kore, İran ve İslamcılara karşı en şahin isim olduğu bilinen ABD'nin McMaster'ın yerine atanan yeni Ulusal güvenlik Danışmanı John Bolton'ın anti-Erdoğancı ve Kürdistan dostu olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Başkan Trump'ın yeni Ulusal Güvenlik Başdanışmanı John Bolton'un, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'de darbe girişimi olurken A Fox TV'ye çıkarak, darbenin başarılı olmasını istediği yönünde demeçler verdiği ortaya çıktı.

Bolton'ın, 15 Temmuz gecesi ''Erdoğan için kalbimde hiçbir yardımseverlik duygusu taşımıyorum. Eğer o yıkılırsa hiçbir gözyaşı dökmeyeceğim. Onun ABD'nin bir dostu olduğuna inanmıyorum.'' dedi.

Müslüman Kardeşler gibi İslamcı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'In da çok yakınlık duyduğu hareketleri 'terörist örgüt' ilan edilmesini savunmuş bir isim Bolton. 15 Temmuz gecesinde ise Erdoğan düşmediği takdirde Türkiye'nin daha otoriter ve İslamcı olacağını ve Erdoğan'ın önündeki tüm frenlerin ortadan kalkacağını savunduğu da görülüyor. 

 

Bolton: Kürdistan Referandumunu destekliyorum

 ABD'nin yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton Kürdistan'da gerçekleşen bağımsızlık referandumuna ilişkin “Kürdistan’da yapılması kararlaştırılan referandumu destekliyorum. Kürt halkının sesini dünyaya duyurma vakti gelmiştir. Uluslararası camia da Kürtlerin taleplerini desteklemelidir." demişti:

Dünya, referandum sonuçlarına saygı duymalı. ABD Dışişleri Bakanlığı her zaman Irak’ın bütünlüğünü savundu. Ancak realitede bu mümkün değildir. Kürtlerin bağımsız olması gerekmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.