Trump, Türkiye’ye uygulanacak yaptırım paketini imzaladı iddiası!

Trump, Türkiye’ye uygulanacak yaptırım paketini imzaladı iddiası!

.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye, Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemleri çerçevesinde yaptırımların uygulanmasını öngören tedbir paketini imzaladığı iddia edildi.

Bloomberg’in haberine göre Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun tavsiyesiyle Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alımına ilişkin yaptırım uygulanmasını imzaladı.

Söz konusu iddialarla ilgili olarak Bloomberg’e konuşan iki kaynak, Trump'ın ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından önerilen ve Ankara'ya, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırım uygulanmasını öngören tedbir paketini imzaladığını öne sürdü.

Konuya ilişkin henüz ABD’den resmi bir yanıt gelmezken uygulanacak yaptırımların başlıca nedeni olarak , Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemleri gösteriliyor.

Türkiye S-400 hava savunma sistemlerini Ankara semalarında farklı irtifalarda uçan Amerikan savaş uçaklarına karşı test etmişti.

“Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 sistemi hakkında”

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerde krize neden olan Rus yapımı füze savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye teslim anlaşması Eylül 2017'de imzalanmıştı. Moskova, Türkiye'ye ilk S-400 sevkiyatını Temmuz 2019'da başlatmıştı.

ABD'nin çeşitli yaptırım tehditlerine rağmen Ankara, bu konuda taviz vermeyi kesin bir dille reddetmiş ve ek S-400 sistemlerini satın almaya yönelik müzakerelere devam etmişti. ABD, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı sonrası Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.